Здравейте приятели,

наскоро чрез Социалната мрежа, българската ромска общност в Германия организира помежду си благотворителна инициатива “Коледата на Angalutne”. Усилието е насочено в подкрепа на видинските деца, които са в най-затруднено социално положение, а идеята е:

  • Да им се дарят нови или употребявани зимни дрешки – (пуловери, блузи, якета, шапки, шалове и др.) в българския магазин в Кобленц (International Mini Market Europe).
  • Да им се дарят нови или употребявани детски играчки на същото място.
  • Да им се дарят парични средства, което може да стане в българския магазин в Кобленц (International Mini Market Europe), както и в българския магазин в Кьолн.
  • Да се споделя информация за събитието в интернет, за да може тя да достигне до повече хора.

Събраното ще бъде изпратено в България и екип на “Angalutne” на място ще раздаде даренията на нуждаещите се семейства.

Нашата Мрежа реши да подкрепи инициативата според възможностите ни и да съдейства за нейното популяризиране – включително и в България. Кампанията тече основно в Германия между имигрантската общност там, но който желае може да изпраща дарения, дрешки и играчки в България на адрес:

3700, Видин, ж.к. Плиска, бл. 4, вход Б, ап. 30

получател: Асен Йорданов Митков

Мрежата ни влезна в контакт с организаторите на инициативата и се споразумяхме, че ако има хора в София, които ни познават и желаят до децата на Видин да достигнат дрешки, обувки и играчки чрез нас – те могат да се свържат с Виктория Петрова до 17-ти декември. Виктория (тел: 0879 518996 / адрес: бул. Овча купел 60, ап. 23) ще координира усилията ни, подаръците да пристигнат във Видин за наша сметка.

Внимание – екипът ни НЯМА да събира парични дарения, а само дрешки, обувки и играчки от желаещите да се включат в инициативата от София!

Моля имайте предвид, че усилието е насочено към деца в неравностойно положение между 4 и 14 години.