Това е страницата на инициативата „Промяната започва с действие”. Ние нямаме партийни интереси и обвързаности. Нашата цел е да помогнем на българското общество да бъде общност от осъзнати и активни граждани. Искаме да ти покажем, че на местните избори на 27 октомври твоят глас има потенциал да промени средата, в която живееш. Инициативата е съвместен проект на Фондация Еконт и Институт за развитие на публичната среда и се реализира с комуникационната подкрепа на Publicis Groupe България.

 
 • Изборите - начин на употреба24/10

  На предстоящите избори на 27 октомври гласуваме за кметове и общински съветници - важните моменти в целия изборен ден.

  Прочети още: Изборите - начин на употреба
 • Каква роля могат да имат гражданите в местното самоуправление?22/10

  Всеки от нас може да участва като гражданин във вземането на решения в общините и да контролира провежданите местни политики.

  Прочети още: Каква роля могат да имат гражданите в местното самоуправление?
 • Какво зависи от общината и какво – не?09/10

  Общините имат значителна свобода да организират местни политики. Част от тях могат да бъдат изпълнявани самостоятелно или в сътрудничество с частния сектор, неправителствените организации и други заинтересовани страни.

  Прочети още: Какво зависи от общината и какво – не?
 • Общинските съветници27/09

  Общинският съвет изразява баланса на интересите между гражданите в общината и е своеобразен „законодател” на местно ниво. Той определя политиката за развитие на общината.

  Прочети още за Общинските съветници
 • Кметът на община16/09

  Кметът на община се излъчва мажоритарно от гражданите, т.е. за да бъде избран един кандидат, той трябва да получи повече от 50% от гласове на избирателите.

  Прочети още за Кметът на община
 • Местното самоуправление и изборите06/09

  На 27-и октомври ще се проведат местни избори - ще гласуваме за кметове и общински съветници. Даваме им власт да управляват общината, в която живеем в следващите 4 години.

  Прочети още за Местното самоуправление и изборите
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann
Copy link
Powered by Social Snap