banner_300_250 Честен ли е изборният процес? Тук може да се запознаете с вашите сигнали за изборни нарушения.

За честни избори

Абонамент за инциденти на За честни избори

на моето място за подпис в списъка за референдума има друг подпис

на моето място за подпис в списъка за референдума има друг подпис.Със стрелкички и показалци по списъка ми се показва къде да се подпиша пък Аз. Тъй като бях вече пуснал бюлетината за референдума ,задържах тази за Президент за да принудя предцедателя да вземе становище и да алармира ЦИК...Тъй като ме уверяваха че това няма значение те си знаели.Последва обаждане и уверение че нищо незаконно не извършвам.Пуснах бюлетината.
Author:
Posted: November 6, 2016, 2:20 pm

Неадекватно разпределене на изборните секции

Здравейте, Днес на 2 пъти се опитвам да гласувам в моята избирателна секция в гр.София, жк.Младост-4 , 131 СОУ - секция 406. И двата пъти (сутринта 8:45ч и ранния следобед 15:30ч) опашката от чакащи беше над 50човека. В тази секция са разпределени 9 блока, докато в повечето секции са по 2-3 и пред тях или нямаше хора или имаше по 3-5 човека, което е напълно нормално. Това не е само на тези избори, а всеки път. Нямам представа на какъв принцип се случва това разпределение, но явно е доста необмислено. Много хора се отказаха...на мен ми остава да пробвам трети път и да чакам с надеждата да не осъмна там.
Author:
Posted: November 6, 2016, 1:30 pm

Лоша оеганизация на сециите в 88 училище,Овча купел 1,София

В секция 54 в 88 училище в София са включени прекалено много избиратели, осве живущите в старите блокове, са включени и всички живущи на ул. 'Промишлена'. Това води до образуване на опашка от 30-40 човека,а чакането е повече от 1час.Факт, койти отказва много хора от гласуване.
Author:
Posted: November 6, 2016, 12:40 pm

няма достъп за инвалиди - княжево

Районната администрация на Княжево - слаб 2 Причината? 26 ОУ има създадена секция за инвалиди. До нея се стига само с въртолет или с помоща на фирма хамали за пренос на инвалида. Картинката: До училището има 3 подхода 1. пешеходен минаващ през нещо като разорана нива и ползващ се за паркинг на МПСта - непроходим дори за пора с 2 здрави крака. 2. Пешеходен по много приятна равна алея но ... започваща с бетонен бордюр подобен на тези пред посолствата - около 45 сантиметра висок. Подходящ за прескачане от хора като Стефка Костадинова. от двете му страни има просвет за минаване широк по около 20-30 сантиметра. Инвалидна количка няма шанс да мине оттам 3. Портал за товарни МПС който е заключен с катинар от който никой няма ключ и пред него има паркирани МПСта. Е как се очаква инвалид да стигне до въпросната избирателна секция? реакция: вдигане на рамене. Съответната избирателна секция препраща към телефон на дежурен прокурор. на този телефон никой не вдига. В училището има представител на общината който направи опит за връзка с директорката на училището - безуспешен. Полицайчетата естествено няма с какво да помогнат освен да ни ескортират и да псуват тихо с нас ... Г-да политици, ето ви пример как се грижите за хората.
Author:
Posted: November 6, 2016, 11:58 am

Viewing page 2 of 5|Previous Page|Next Page

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Процедури в местата за гласуване – Местни избори и Референдум 2015

Обучителен материал
Този материал бе разработен в Института за развитие на публичната среда като проект за „Наръчник на секционните избирателни комисии” за изборите за членове на Европейския парламент през 2014 година и предложен на ЦИК като алтернативна, евентуално по-удобна за ползване форма на Методическите указания на ЦИК за СИК. Впоследствие ЦИК предпочете да издаде Методическите указания в познатата от предишни избори структура, а в ИРПС преценихме, че нашият текст може да е полезен за наблюдатели, застъпници, представители на партии, коалиции или инициативни комитети, както и за всички, които се интересуват от техниката на провеждането на изборите на ниво секция.
Материалът се отнася за масовия случай на „обикновени” секции в България и не покрива спецификите на местата за гласуване в чужбина, на плавателни съдове, подвижни СИК в страната, нито на експерименталните секции с машинно гласуване.
Процедури в местата за гласуване – Местни избори и Референдум 2015 е преработено за местните избори и референдума, които ще се проведат на 25 октомври 2015г. Текстът бе написан въз основа на Изборния кодекс, приет от Народното събрание на 05 март 2014 година, а тази онлайн версия е съобразена с Методическите указания на Централната избирателна комисия по прилагане на Изборния кодекс за секционните избирателни комисии в страната.
Карти, представящи степента на риск от изборен туризъм

Карти, представящи степента на риск от изборен туризъм


Разберете повече тук.
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann