Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Процедури в местата за гласуване – Местни избори и Референдум 2015

Обучителен материал
Този материал бе разработен в Института за развитие на публичната среда като проект за „Наръчник на секционните избирателни комисии” за изборите за членове на Европейския парламент през 2014 година и предложен на ЦИК като алтернативна, евентуално по-удобна за ползване форма на Методическите указания на ЦИК за СИК. Впоследствие ЦИК предпочете да издаде Методическите указания в познатата от предишни избори структура, а в ИРПС преценихме, че нашият текст може да е полезен за наблюдатели, застъпници, представители на партии, коалиции или инициативни комитети, както и за всички, които се интересуват от техниката на провеждането на изборите на ниво секция.
Материалът се отнася за масовия случай на „обикновени” секции в България и не покрива спецификите на местата за гласуване в чужбина, на плавателни съдове, подвижни СИК в страната, нито на експерименталните секции с машинно гласуване.
Процедури в местата за гласуване – Местни избори и Референдум 2015 е преработено за местните избори и референдума, които ще се проведат на 25 октомври 2015г. Текстът бе написан въз основа на Изборния кодекс, приет от Народното събрание на 05 март 2014 година, а тази онлайн версия е съобразена с Методическите указания на Централната избирателна комисия по прилагане на Изборния кодекс за секционните избирателни комисии в страната.
Карти, представящи степента на риск от изборен туризъм

Карти, представящи степента на риск от изборен туризъм


Разберете повече тук.
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann